Второто Национално състезание по Безопасност на движението по пътищата (БДП) се проведе в Етрополе.

Деца от 18 области на страната мериха сили в четири кръга – училищен, общински, областен и национален, всеки от две части: писмен и практически тест. Отборите от първа състезателна група (V – VII клас) се срещнаха в СУ „Христо Ясенов“, за да премерят сили и да определят победител.

Съревнованието беше открито от кмета на Етрополе, генерал-лейтенант Димитър Димитров. Сред гостите бяха директорът на Националния дворец на децата – Татяна Досева, началникът на РУО – София област – Росица Иванова, председатели и членовете на Националната комисия за организиране и провеждане на националното състезание.

Преминаване с колело през везна и препятствие бе един от най-интересните елементи. Децата показаха завидни знания и умения за безопасно и толерантно поведение на пътя. Съдии на практическия тест бяха служители на МВР, представители на РПУ – Етрополе.

След два дни, изпълнени с усмивки, незабравими преживявания и прекрасни мигове, националната комисия оцени представянето на отборите и обяви победителите.

На трето място се класира отборът от ОУ „Васил Априлов“ – гр. Исперих, област Разград.

На второ място се класира отборът от ОУ „Стефан Пешев“ – гр. Севлиево, област Габрово.

На първо място, с най-голям общ брой точки, се класира отборът от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Ботевград, област София-област.

Следващият кръг на националното състезание по БДП, в който сили ще премерят отборите от втора състезателна група (VIII – X клас), ще се състои на 18-19 юни в Попово, област Търговище. Домакин на този кръг ще бъде ПГСС „Никола Пушкаров”.