Повече от 30 години издателство „Фют” е сред водещите български издателства, любимо на поколения български читатели. Книгите на издателството са обичани от децата, ценени от родители, педагози и специалисти. Издателство „Фют” работи във всички жанрове на детското книгоиздаване – енциклопедии, приказки, интерактивни книги, любими поредици.

Издателство „Фют” подкрепя 29 юни – Националния ден на безопасността на движението по пътищата по инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ с детски издания посветени на безопасността на пътя и със специална игра в социалните мрежи, която ще се проведе в седмицата 24 – 29 юни 2024 г. 

Сред изданията може да откриете две енциклопедии „Безопасно движение“, подходящи за деца на 2 + и за по-големи на 4+ години. В тях децата могат по интересен и увлекателен начин да се запознаят с основните правила за движение. Има илюстрации, схеми, повдигащи се капачета, кратки и достъпни текстове, които показват различни ситуации на пътя и как е правилно да се придвижваме, за да сме в безопасност. По този начин се развиват любознателността и говорните умения на децата, а на родителите и педагозите дават възможност да разширят съдържанието чрез допълнителни въпроси и обяснения по илюстрациите.

Издателството има и образователна книжка за оцветяване „Безопасното движение“ за деца на възраст 6-8 години. Книгата има за цел да помогне на децата да научат правилата за движение. В нея са включени достъпни и нагледни обяснения на правилата за движение по пътищата, които децата задължително трябва да познават, предлагат се интересни игри и задачи, илюстрации за оцветяване, които ще помогнат на децата да усвоят трайно съдържанието на книгата.