Знаят ли децата ни, че също са участници в движението по пътищата, като пешеходци, пътници или когато карат велосипед? Кои са основните правила за безопасно движение в градска среда? Къде е безопасно да се пресича пътното платно за движение и къде може да се играе безопасно? Защо е толкова важно да се возят в превозните средства обезопасени в детско столче?

Отговорите на всички тези въпроси децата получиха по време на днешния интерактивен урок за безопасно движение по пътищата, който се проведе в Младежки културно-информационен център „Европа“ в гр. Радомир.

Експерти от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ представиха на децата  основните правила за движението по пътищата и да им напомниха, че на пътя трябва винаги да са концентрирани, внимателни, отговорни и да пазят, както себе си така и останалите участници в движението.

 „Децата са нашето бъдеще, затова е важно те да знаят и помнят основните правила за движение по пътищата още от най-ранна детска възраст. Тези уроци целят да осигурят безопасността им на пътя, да възпитат чувство на отговорност у тях и когато пораснат да имат култура на безопасно поведение на пътя. Безопасността на движението по пътищата е тема, която трябва да се дискутира и напомня всеки ден, в училище и в семейството, коментираха Росен Рапчев и Светослав Васев, които проведоха днешния открит урок. На мероприятието взе участие и г-н Кирил Стоев – кмет на Община Радомир, който заяви, че се стреми тези кампании да са регулярни с цел повишаване на културата, знанията и опита на децата по БДП.