Знаят ли децата ни основните правила за безопасно движение по пътищата? Къде е безопасно да се пресича? Дали е редно да пресичат на червено? Защо е задължително да се возят в детско столче?

Отговорите на всички тези въпроси малчуганите получиха на интерактивен урок за безопасно движение по пътищата, който се проведе в ДГ № 9 „Калина Малина“ в гр. Перник.

 

Интерактивен урок за безопасно движение по пътищата в ДГ № 9 "Калина Малина" в гр. Перник

 

Експерти от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ имаха удоволствието да представят на най-малките  основните правила за движението по пътищата и да им напомнят, че на пътя трябва да сме внимателни и да пазим себе си и останалите участници в движението.

„Децата ни трябва да научат основните правила за движение по пътищата още в ранна детска възраст. Това са уроците, които ще осигурят безопасността им и ще гарантират отговорното им поведение на пътя и когато пораснат. Тези уроци трябва да се напомнят всеки ден. Трябва да се пренесат в семейството.“  коментира Росен Рапчев, който проведе днешния урок.

През остатъка от деня, интерактивен урок се проведе и в СОУ „Иван Рилски“ в гр. Перник, където представителите на ДАБДП проверяваха познанията на седмокласниците за правилата за движение по пътищата и разясняваха ползите от използването на обезопасителни системи в автомобилите.

 

Интерактивен урок за безопасно движение по пътищата в ДГ № 9 "Калина Малина" в гр. Перник