Повече от 30 детски градини се включиха в конкурса за семейна рисунка на тема: „Пази семейството си на пътя!“. Инициативата е на Съвета по безопасност на движението на децата в София (СБДДС) към Столична община, а в церемонията по официалното награждаване на децата се включи заместник-председателят на Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева.

Рисунките бяха оценени от общински съветници, членове на Управителния съвет на СБДДС с председател художника Иван Ханджиев. Целта на конкурса бе да привлече вниманието както на децата, така и на техните родители към безопасността на пътя. Най-често малчуганите бяха показали ситуации с отнето предимство на пешеходна пътека, важността на обезопасителния колан и опасностите при използване на мобилен телефон, докато се шофира.

Домакин на официалното награждаване бе ДГ 7 „Детелина“, които организираха и своеобразен празник на пътната безопасност. С различни игри и инициативи децата показаха колко много са научили за безопасността на пътя и за правилата за движение.

 

Снимки: Ивайло Конов