Стотици жители и гости на София посетиха двудневния авто-мото събор, който се проведе в почивните дни (19 – 20 юни). Всички те получиха и редица практични съвети за пътната безопасност от експертите на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. В рамките на двудневното мероприятие бе обособена Зона по пътна безопасност, в която се проведоха и редица открити уроци за децата.

Сред най-често дискутираните теми бяха опасностите от употребата на мобилен телефон докато се шофира, защо е толкова важно да се спазват ограниченията на скоростта и важността да се поставя обезопасителен колан не само на предните, но и на задните седалки. Десетките родители, които посетиха Зоната с децата си получиха и важни съвети за правилното използване на детските столчета и защо са толкова важни те. Най-малките имаха възможността да научат нови неща и да да покажат колко знаят за правилата за движение.

Много от гостите се увериха, че няма безопасно количество алкохол зад волана, като имаха възможността да изпитат как се променят възприятията от опиянението със специални алкоочила.

Събитието се организира от Автомобилен ретро клуб „Авангард“, а във фокуса му бе поставена пътната безопасност в месеца, в който отбелязваме Националния ден на безопасността на движението на пътя – 29 юни.