Под надслов “Пази семейството си на пътя” и с фокус не само върху високите скорости, но и на пътната безопасност премина тазгодишното издание на състезанието „Smolyan Race“.

В рамките на събитието, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ организира и Зона по пътна безопасност, в която гостите получаваха съвети и информационни материали за основните правила за безопасно движение. Всички състезания се проведоха в обезопасена среда, в присъствието на представители на Пътна полиция. По време на официалното откриване организаторите на надпреварата също подчертаха, че първостепенно място заема безопасността – както на състезания от този характер, така и при ежедневното участие в движението по пътищата.

Тази година „Smolyan Race“ се провежда и с благотворителна цел. Всички събрани средства от такси за участие и дарения ще бъдат използвани, за да подпомогнат младеж, пострадал при тежка катастрофа, след която краката му са обездвижени.

Събитието се организира от “Авто мото клуб Смолян”, с подкрепата на Община Смолян и ДА „Безопасност на движението по пътищата”.