Защо трябва да се пресича на пешеходна пътека, защо е важно да се използват детски обезопасителни системи, как да разпознават пътните знаци и какво означават различните светлини на светофара – това бяха само част от важните уроци, които научиха децата в „Мое детство“.

Празник на пътната безопасност в 135 ДГ „Мое детство“ в Нови ИскърДиректорът на детската градина Галина Иванова приветства всички гости на празника с реч и откри състезанието по безопасност на движението на интерактивната площадка. Със светлоотразителни жилетки, каски и широки усмивки децата показаха как се карат колело и тротинетка безопасно по нея, като спазваха разположените знаци, а съдии следяха за грешки.

Празник на пътната безопасност в 135 ДГ „Мое детство“ в Нови ИскърРодителите също не бяха пожалени, като те също преминаха през трасето след малчуганите. Последваха игра с въпроси, свързани с пътната безопасност, и много музика с Кристина Димитрова и Искрен Пецов.

Най-добрите в състезанието бяха наградени лично от експерта на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Росен Рапчев.

Празник на пътната безопасност в 135 ДГ „Мое детство“ в Нови Искър„Много се радвам да видя толкова много деца, които с интерес научават основните правила за движение по пътищата на такива прекрасни празници. Също толкова важно е да обърна внимание и на родителите обаче – уроците, които децата научават тук, трябва да се пренесат и в семейството. Тези уроци трябва да се напомнят всеки ден. Нека отговорно да съблюдават за обезопасяването на своите деца, докато са пътници в автомобилите“, допълни още Рапчев.

Игрите в духа на пътната безопасност бяха наблюдавани и от останалите официални гости – Веселка Петкова, зам.-кмет на район „Нови Искър“, Симеон Симов, секретар на Съвета по безопасност на движението на децата в Столична община, и Кирил Георгиев, директор на гараж „Малашевци“.

През цялото време почетен караул дежуреше пред „Сърцето на живота“, на което е изписано мотото на ДАБДП – „На пътя животът е с предимство!“.

Нека не забравяме това. Бъдете внимателни на пътя!