Международната пътна федерация планира провеждане на регионален форум в България през 2022 г. Това стана ясно по време на среща на заместник-председателя на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева и Том Антонсен от Международната пътна федерация (IRF). Към момента се планира събитието да се проведе в средата на 2022 г. и да събере на едно място представители на институциите и неправителствения сектор от целия регион.

„ДАБДП ще окаже подкрепа и съдействие за организиране на форума“, каза Анжелина Тотева. Сред възможните теми за конференцията са детската безопасност, тежкотоварният трафик и градската мобилност, стана ясно по време на срещата. От IRF са готови да включат и допълнителни теми, които са от интерес за страната и региона, като на този етап всичко е на предварителен етап на подготовка.

Том Антонсен поздрави Държавна агенция „Безопасност за движението по пътищата“, като отбеляза, че е сред най-активните членове на Международната федерация. Обсъдени бяха и предизвикателствата, които страната ни среща за повишаване на пътната безопасност и тенденциите в глобален мащаб в тази сфера.