За 6-та поредна година Съюзът на българските автомобилисти проведе състезанието „Най-добър млад шофьор на България“. 

Тази година до Големия финал достигнаха 25 младежи от цялата страна, които демонстрираха своите шофьорски умения на затворено трасе.

Изпитанията, които организаторите бяха подготвили, тестваха уменията на младежите за ежедневно шофиране, паркиране, маневриране, рязко спиране и контрол над автомобила. Освен това бяха изпитани и знанията и възможностите им за оказване на първа помощ на пострадал при инцидент на пътя.

Експерти от ДА “Безопасност на движението по пътищата” изпитаха реакциите на участниците при евентуално възникване на ПТП. Действията и правилната последователност на тяхното извършване са от огромно значение за изхода от възникнало пътнотранспортно произшествие.

Тримата най-добри бяха наградени с купи и награди осигурени от СБА и партьорите на събитието, а освен това ще пътуват до Виена за един уикенд, за да участват в международния финал на кампанията.

Инициативата „Най-добър млад шофьор на България“ се превърна едно от най-успешните събитие с фокус върху опазването живота на пътя. Кампанията вече няколко години успява ефективно да работи по темата „Пътна безопасност“ с най-рисковата категория шофьори – тези между 18 и 26 години.