Председателят на ДА „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова представи функциите и дейността на агенцията пред Комисията по здравеопазване в Народното събрание. Това стана в рамките на обсъждане посветено на темата по случай Световната седмица за безопасност по пътищата, която ООН отбелязва в периода 6 – 12 май.

„Стартирали сме цялостен анализ на ситуацията в България в резултат, на който ще предложим комплекс от мерки и редица нормативни промени. Затова за нас е много важно да имаме добрия диалог и подкрепата на народните представители, за да повишим с общи действия пътната безопасност в сраната“, посочи Малина Кумова. Тя апелира за повече инвестиции за превенция на риска. „Основната ни цел е да стъпим на международния опит и да анализираме къде съществува риск от настъпване на ПТП и да го елиминираме, преди инцидентите да са настъпили“, обясни тя. Малина Крумова представи и функциите на новата администрация и партньорството ѝ с другите ангажирани институции. „Амбицирани сме да покажем бързи и категорични резултати“, акцентира председателят на държавната агенция.

Като гости в заседанието участие взеха и Скендер Сила, представител на Световната здравна организация в България, Владимир Тодоров, председател на УС, Българска асоциация на пострадали при катастрофи и др.