Пътуваща изложба обединяваща плакатите на деца и младежи свързани с пътната безопасност от днес започва обиколка в цялата страна. Първият град, който я посреща е Враца. В рамките на месец в централната градска част ще бъдат изложени творбите, които призовават за повече толерантност и отговорност на пътя. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и се реализира съвместно с Община Враца.

През миналата година Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ проведе първия Национален конкурс за плакат на тема „Пази семейството си на пътя“. Близо 40 деца и младежи от цялата страна се включиха в него, а всички получени творби бяха обединени в изложба, която бе представена за няколко месеца в центъра на София.

Заедно с визиите на децата, в изложбата са включени и важни факти и послания свързани с безопасността на движението по пътищата, които вече привличат вниманието на гостите и жителите на града, посочиха от Община Враца.

През лятото изложбата ще посети още няколко града в страната, а вече е в ход подготовката на второто издание на националния конкурс. По този начин се цели привличането на по-голямо внимание към темата от страна на децата и младежите.